Club Brugge vs Anderlecht: “Refaelov heeft niet het volume van Vanaken”

Club Brugge vs Anderlecht: “Refaelov heeft niet het volume van Vanaken”

17-12-2021 09:46
19

Volgende speeldag staat de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht op het programma. Voor ex-speler van beide clubs Marc Degryse tijd om twee belangrijke spelers onder de loep te nemen.

Vanaken is weer één van de draaischrijven bij Club Brugge. “Als je Vanaken als leider vergelijkt met Refaelov, dan is hij toch écht de dirigent. De speler ook die het meest regelmatig is geweest. Als Vanaken zondag niet genoeg aanwezig is, zal het voor Club veel lastiger worden om dominant en bepalend te zijn. Wat van Vanaken ook een enorme kwaliteit is, zijn de doelpunten en assists die hij meepikt. Boven op zijn taak als spelverdeler scoort hij veel belangrijke goals. De voorbije jaren is dat alleen maar toegenomen.”

Degryse ziet Refaelov openbloeien en de middenvelder scoort plots aan de lopende band. “Refaelov is terug met zijn scorend vermogen. Wat mij betreft had hij al langer vast in de ploeg moeten staan. Eigenlijk speelt hij nu als een soort van linkermiddenvelder, terwijl hij meer aanvaller is dan Vanaken. ‘Rafa' heeft het volume niet van Vanaken, al wordt dat in die positie nu wel van hem verwacht. Van nature is hij explosiever en zou hij hoger moeten spelen", citeert De Morgen de voormalige Rode Duivel.