Steun voor Koeman uit Barcelona: 'Hij verdiende het seizoen af te maken'

Steun voor Koeman uit Barcelona: 'Hij verdiende het seizoen af te maken'

16-12-2021 21:00
1

Ronald Koeman had meer tijd verdiend als trainer van FC Barcelona. Dat concludeert Guillermo Amor, die tot afgelopen zomer een directiefunctie had in Camp Nou.

Amor, voormalig technisch directeur van Barcelona én ploeggenoot van Koeman in het 'Dream Team' uit de jaren 90, vindt dat de Nederlander meer tijd had moeten krijgen. Koeman werd eind oktober ontslagen door Barça en opgevolgd door Xavi Hernández.

"Hij is een heel belangrijk persoon in de geschiedenis van Barça en juist om die reden verdiende hij wat meer tijd", zegt Amor tegen RAC1. "Hij had het seizoen moeten afmaken." De oud-voetballer staat wel achter de keuze om Xavi aan te stellen. "Hij doet me denken aan Pep Guardiola. Hopelijk laten ze hem zijn gang gaan."

Het contract van Koeman in Barcelona liep nog door tot medio 2022. Hij zou aanvankelijk zo'n twaalf miljoen euro meekrijgen na zijn ontslag, maar de Catalaanse grootmacht probeerde dat bedrag vanwege de financiële problemen omlaag te krijgen. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een schikking van tien miljoen euro.