Gomez onder de indruk: Anderlecht doet denken aan La Masia

Gomez onder de indruk: "Anderlecht doet denken aan La Masia"

14-12-2021 11:45
14

Sergio Gomez is dit seizoen ongetwijfeld één van de meest opvallende spelers bij Anderlecht. Gomez kreeg zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona, maar is ook onder de indruk van de jeugd van paars-wit. 

"Er zitten hier spelers met enorm veel kwaliteiten bij de U21 en U19", laat Gomez weten bij Le Vif"Ik zie ze geregeld spelen en ze hebben me verrast. Anderlecht doet me denken aan La Masia (trainingscomplex van FC Barcelona, red.) omdat de club al heel vroeg haar huisstijl aanleert aan de jonge spelers. De spelers worden heel hun opleiding al voorbereid om de spelers van de A-ploeg op te volgen."

Gomez verwacht daarom dat er nog heel wat jeugd gaat doorbreken bij Anderlecht. "In het algemeen zie je al of spelers uit een goede jeugdopleiding komen door de manier waarop ze de bal raken", geeft hij nog aan. 

Gomez kon uiteindelijk nooit doorbreken bij FC Barcelona. Hij kwam er niet verder dan twee wedstrijden met de B-ploeg. Via omzwervingen bij Borussia Dortmund en Huesca kwam hij afgelopen zomer bij Anderlecht terecht.