Beschuldigingen Seck onder de loep genomen: “Dat kan hij ook niet zeggen”

Beschuldigingen Seck onder de loep genomen: “Dat kan hij ook niet zeggen”

14-12-2021 08:45
31

Abdoulaye Seck (Antwerp) kreeg een rode kaart tegen Standard na een opstootje. De verdediger van The Great Old zei dat Selim Amallah iets racistisch zou hebben gezegd. Na afloop beschuldigde Seck scheidsrechter Lawrence Visser ook van racisme.

Tijdens Extra Time werden de beschuldigingen van Seck onder de loep genomen. "Er wordt gezegd dat het zó erg is dat hij het niet kan herhalen", zei Peter Vandenbempt. "Sorry, maar als er iets racistisch gezegd is, zeg dat dan gewoon. Nu hangt dat zowat in het ijle."

Filip Joos vindt dat de rest had moeten ingrijpen. "Ik vind het ook onbegrijpelijk van de trainers, dat die hier afstand van nemen. Als dit gebeurt, wil ik wéten wat er gezegd is. En als Amallah écht iets racistisch gezegd heeft, stap ik als ploegmaat van het veld."

Seck, Amallah en ref Visser worden nu op het bondsparket verwacht. "Nu kan iedereen zijn verhaal opmaken of de waarheid spreken. Ik kan het je nu al op een briefje geven: wat Seck ook zal vertellen, Amallah zal gewoon beweren dat hij dat niet gezegd heeft."

Vandenbempt sprak ook over de beschuldigingen aan het adres van Visser. "Dat kan hij toch ook niet zeggen. De scheidsrechter geeft de speler rood, omdat hij door het lint gaat. Dat heeft niets met huidskleur en wel met gedrag te maken”, citeert Sporza.