'Barça kan extra transfergeld tegemoet zien: deal met Amerikanen is dichtbij'

'Barça kan extra transfergeld tegemoet zien: deal met Amerikanen is dichtbij'

13-12-2021 20:00
3

FC Barcelona hoopt in de winterse transfermarkt over de nodige financiële middelen te kunnen beschikken. Om dat te bewerkstelligen, is een akkoord met een Amerikaans investeringsfonds nodig.

Volgens Diario SPORT boeken Barcelona en CVC, een investeringsfonds uit de Verenigde Staten, vooruitgang in de onderhandelingen. Voor de Catalanen kan het allemaal niet snel genoeg gaan, aangezien zij hopen dat de injectie voor 31 december wordt afgerond. Dan kan er in januari meer worden uitgegeven op de transfermarkt.

Datzelfde Amerikaanse bedrijf is van plan om in zee te gaan met La Liga, de competitie-organisator in Spanje. De voorwaarden die eerder werden afgesproken, stemden echter niet tot tevredenheid van clubs als Barcelona en Real. Het lijkt er nu echter toch op dat de financiële nood van de Catalanen ertoe leidt dat ze overstag gaan.

Een deal met CVC is niet de enige manier om aan geld te komen voor nieuwe spelers. Het verkopen van spelers die nu bij Barcelona spelen, is ook een optie. Spaanse media melden dat Luuk de Jong, Sergino Dest en zelfs Frenkie de Jong zouden mogen vertrekken tegen de juiste voorwaarden.