Verhaeghe scherp bij Club Brugge: Dan kunnen we geen Mignolet halen

Verhaeghe scherp bij Club Brugge: "Dan kunnen we geen Mignolet halen"

10-12-2021 13:00
47

Het ziet ernaar uit dat profvoetballers binnenkort meer sociale zekerheid zullen moeten betalen. Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, is resoluut tegen. Volgens hem zullen de topspelers op die manier wegblijven.

"Veel sectoren krijgen een speciaal belastingregime omdat ze anders niet competitief kunnen zijn in een internationale context", legt Verhaeghe uit bij Krant Van West-Vlaanderen. "Het voetbal is een van die sectoren. Dat heeft ons toegelaten om de nummer één van de wereld te worden. ( feller ) Men zou daar fier op moeten zijn. Maar wat wil men nu doen? De sector ten grave dragen?"

Verhaeghe weet dat dit gevolgen heeft op de transfermarkt. "Als de RSZ-bijdragen stijgen, worden we minder concurrentieel. Dan kunnen we geen Mignolet meer halen. Dat zijn nu eenmaal de feiten. Weet u wat ook vergeten wordt in het debat? De torenhoge belastingdruk in dit land, gekoppeld aan de inefficiëntie van de overheid. Er is geen enkel land waar burgers zoveel moeten afdragen aan de staat."

Ondanks de protesten zal de regering deze aanpassing waarschijnlijk doorvoeren. Het wil naar schatting 43 miljoen euro ophalen in het Belgische profvoetbal.