Rits over rol bij Club Brugge: “Ik heb daar mijn plezier in gevonden”

Rits over rol bij Club Brugge: “Ik heb daar mijn plezier in gevonden”

18-11-2021 08:45

Mats Rits heeft al op elke positie gespeeld op het middenveld, maar bij Club Brugge staat Rits het liefst op de zes. In een interview met Sport/Voetbalmagazine spreekt Rits over zijn rol bij Blauw-Zwart.

Rits heeft een duidelijke voorkeur. “Dit seizoen speel ik wat meer op 8 en dat is fijn; het is weer totaal iets anders, maar ik heb wel mijn plezier gevonden om op 6 in functie van de ploeg te spelen. Ik kan nu blij zijn als ik een counter kan afbreken. Door de ervaring kan ik ook al beter voorspellen waar een voorzet zal komen en als dat inderdaad zo uitpakt en ik kan de bal onderscheppen, dan geniet ik daar van.”

Ook in de grote matchen geniet Rits. ”Op City had ik zo'n momentje met Jack Grealish, waarbij ik de bal onderschepte en direct een aanval kon opzetten. Idem met intercepties op een bal achteruit. Ik was vroeger de man die daar zelf ook kwam, misschien voel ik dat daardoor wat beter aan. En duels, dat leer je. De fiftyfiftyduels, waarbij je met twee naar dezelfde bal vertrekt, zijn er trouwens in het voetbal vrij weinig, net als lange ballen van een doelman om een kopduel aan te gaan.”