Kompany geeft Anderlecht-talenten raad: “Het is die vechtlust die je nodig hebt”

Kompany geeft Anderlecht-talenten raad: “Het is die vechtlust die je nodig hebt”

16-11-2021 15:12
5

Vincent Kompany is een groot voorstander om jeugd kansen te geven bij RSC Anderlecht. Soms is talent en techniek echter niet genoeg, dat weet ook de voormalige Rode Duivel.

In het begin was Kompany speler/coach: “Dat was gek. Het is de eenmalige ervaring waard. Maar ik had een uitstekende relatie met de groep. Bij City zal ik nooit gezegd hebben dat ik de beste was, maar bij Anderlecht was dat wel het geval. Ik kon dan ook een deel van de clubcultuur van City overbrengen naar Anderlecht.”

“Alles geven op training is belangrijk, ook al moest ik daarvoor soms in duel gaan met kereltjes van zestien jaar”, gaat Kompany verder tegenover Het Nieuwsblad. “We hadden een keertje een een-tegen-een oefening met kleine goaltjes om de strijdlust te verbeteren. Daar stond ik dan, te vechten met jongens als Jérémy Doku.”

Bij Anderlecht zijn er veel talenten met een goede techniek. “De jongens die doorgroeien van de academie naar de eerste ploeg hebben vaak een uitstekende techniek. Maar het is die vechtlust die je nodig hebt om het te maken op het allerhoogste niveau. Als de bal in je buurt is en je wil hem, dan moet je scherp zijn. Ik ga bewust tot het gaatje met hen, zodat ze begrijpen wat het betekent om professioneel voetballer te worden.”