Dit is de ideale kans om De Ketelaere als spits uit te testen

"Dit is de ideale kans om De Ketelaere als spits uit te testen"

10-11-2021 10:00
12

Christian Benteke gaat zaterdag waarschijnlijk starten voor de Rode Duivels. Jan Ceulemans zou echter liever Charles De Ketelaere zien op die positie. Een match tegen Estland is voor Ceulemans de ideale kans om dat te proberen. 

"Ik denk dat Martinez gewoon voor Benteke zal kiezen, maar in mijn ogen is dit de ideale kans om De Ketelaere als spits uit te testen", aldus Ceulemans bij Het Nieuwsblad. "Bij Club Brugge doet hij het daar toch prima. Oké, dat is in een ander systeem, met twee voorin, maar net daarom zou dit een goeie test zijn."

Estland is dan de perfecte tegenstander. "Dat is een wedstrijd waarvan je tweehonderd procent zeker bent dat je die wint. Het maakt op zich dus zelfs niet uit wie Lukaku vervangt. Maar omdat Benteke straks toch 31 wordt, denk ik liever toekomstgericht en ga ik voor De Ketelaere, die ook meer ritme heeft dan Origi."

De Rode Duivels spelen volgende week op nog eens tegen Wales. Club Brugge-coach Philippe Clement liet al doorschemeren dat hij zijn spelers liever niet ziet aantreden in die match.