Koeman krijgt trap na: Elke week zonder Xavi was een verloren week bij Barça

Koeman krijgt trap na: "Elke week zonder Xavi was een verloren week bij Barça"

10-11-2021 17:15
2

Victor Font, die zich kandidaat stelde als president bij FC Barcelona, is blij dat Xavi de nieuwe trainer van de Catalaanse club is. De 49-jarige Spanjaard beweert dat Ronald Koeman al een stuk eerder ontslagen moest worden.

In maart van dit jaar streed Font samen met Joan Laporta om het presidentschap bij Barcelona. Laatstgenoemde kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Font maakte er tijdens zijn campagne geen geheim van dat hij Xavi graag wilde aanstellen als trainer. Laporta hield in de eerste instantie vast aan Koeman, maar zette de Nederlander uiteindelijk toch op straat. Xavi is nu de vervanger van Koeman.

Bij RAC1 vertelt Font over de aanstelling van de oud-middenvelder. "Ik ben erg blij om te zien dat wat we hebben voorgesteld uiteindelijk is uitgevoerd. Dat is misschien wel maanden te laat gebeurd. Elke week die voorbijging zonder dat Xavi de leiding had over dit project, was een verloren week."

Font stelt dat hij Koeman een stuk eerder dan Laporta de laan uit zou hebben gestuurd. "Als wij hadden gewonnen, zou Xavi in ​​de zomer al zijn gearriveerd", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie