Degryse is kritisch: “De kloof tussen Kompany en Anderlecht is te groot”

Degryse is kritisch: “De kloof tussen Kompany en Anderlecht is te groot”

09-11-2021 08:28 Laatste update: 08:29
24

De resultaten van RSC Anderlecht vallen tegen, dat ziet ook Marc Degryse. De voormalige Rode Duivel spreekt zich tegenover Het Laatste Nieuws kritisch uit over Vincent Kompany en consorten.

Degryse haalt onder meer de tactiek van Kompany aan, maar ziet ook een groot mankement in de selectie. "Ik kan hem echt begrijpen als hij vindt dat de groep persoonlijkheid mist. Niemand in die kern - op Hoedt na, misschien - houdt mekaar scherp. De titel in de krant is terecht: Anderlecht mist ballen.”

Anderlecht ging de boot in tegen rechtstreekse concurrent Antwerp. “Radja heeft vier weken niet gevoetbald en hij speelt zomaar Cullen en Olsson op een hoopje. Maar Kompany moet eerlijk durven toegeven dat na veertien speeldagen hét gewoon te weinig is. Hij moet ergens een oplossing aanbieden.”

Degryse ziet ook een kloof. “Het probleem is voorts, dénk ik, dat de kloof tussen Kompany en de spelersgroep te groot is. Als zélfs een Refaelov niet durft in te gaan tegen Kompany... Eígenlijk zou 'Rafa' op Kompany moeten afstappen en zeggen: 'Luister eens hier, man, dit heeft geen zin, ga je mij uitspelen op mijn best, of hoe zit het?'"