Bongonda redt nog een puntje voor Genk tegen Cercle Brugge

07-11-2021 22:55
32

Genk heeft in het slot nog een puntje gepakt tegen Cercle Brugge. De Limburgers speelden een bleke partij, Bongonda zadelde Cercle in de slotminuten met een kater op.

Na enkele opeenvolgende knappe prestaties kon Genk met vertrouwen Cercle Brugge ontvangen. Daar was in de eerste helft echter weinig van te merken. De bezoekers uit Brugge namen vrijwel meteen het initiatief. Dat leverde na twintig minuten ook al een doelpunt op, de goal van Van der Bruggen werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Het was echter uitstel van executie. Zeven minuten voor het rustsignaal zag Somers zijn kans gekomen. De Cercle-aanvaller werkte een voorzet van Hotic tegen de netten. Meteen na dat doelpunt stond er ei zo na een dubbele voorsprong op het bord. Een geweldige save van Vandevoordt voorkwam erger voor de Limburgers.

Bij de rust bracht Genk-coach Van den Brom zowel Tresor als Bongonda tussen de lijnen. Drastisch veranderde het spelbeeld echter niet. Genk kwam bijzonder moeilijk aan grote mogelijkheden, Cercle kwam wel enkele keren dicht bij de 0-2. Het vizier stond echter meermaals niet op scherp.

Wie de kansen niet afmaakt…die krijgt het deksel op de neus. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte invaller Bongonda een voorzet van Preciado tegen de netten. Het was het startschot van een slot waarin beide ploegen nog vol voor de overwinning gingen. Uiteindelijk vielen er echter geen doelpunten meer. 1-1 was de eindstand.