Genk-coach Van den Brom springt in de bres voor Dury: Heel onrespectvol

Genk-coach Van den Brom springt in de bres voor Dury: "Heel onrespectvol"

31-10-2021 18:15
11

Francky Dury heeft het bijzonder moeilijk bij SV Zulte Waregem. De laagvlieger blijft maar sukkelen en flink wat fans van Essevee willen het icoon van de club zien vertrekken. Zeker na de 2-6 tegen KRC Genk. De kritiek is echter onterecht, vindt Genk-coach John van den Brom.

Na de partij tegen Zulte Waregem had Van den Brom enkel maar lof voor Dury en nam hij het ook op voor de trainer. Dat er weer "Dury buiten"-gezangen te horen vielen, kan Van den Brom maar moeilijk aanvaarden. "Ik vind dat - zoals hij zelf ook zegt - onrespectvol naar de persoon en trainer Francky Dury toe", klinkt het bij Sporza.

Volgens Van den Brom verdient Dury meer krediet en zeker geen kwalijke gezangen van de fans. "Laat ons alsjeblieft uitgaan van de kwaliteiten van mensen en coaches. Het gaat ook niet om mij en Francky alleen", geeft hij aan.

Van den Brom gelooft dan ook dat Dury Zulte Waregem weer uit het slop kan trekken. "Als je zo lang meedraait, weet je wat er moet gebeuren. De stap om eruit te komen, is vaak net zo makkelijk als hoe je erin bent beland. Je hebt vertrouwen van de club en spelers nodig", besluit hij.