Jbari heeft opvallende mening over aanvaller van Anderlecht: Hij is geen spits!

Jbari heeft opvallende mening over aanvaller van Anderlecht: "Hij is geen spits!"

31-10-2021 18:45
2

Vorig seizoen kon Vincent Kompany voorin eigenlijk enkel rekenen op Lukas Nmecha, terwijl hij bij RSC Anderlecht nu met een luxeprobleem lijkt te zitten. Hij heeft met Benito Raman, Joshua Zirkzee en Christian Kouamé nu drie spitsen rondlopen, al ziet Nordin Jbari het anders.

Kompany lijkt ook nog geen definitieve keuze gemaakt te hebben over zijn aanvalslinie, terwijl het volgens Jbari wel duidelijk is dat Kouamé niet diep in de spits moet spelen. "Ik vind dat Kouamé geen spits is en met zijn snelheid beter tot zijn recht zou komen op de flank", klinkt het in De Zondag.

Al weet Jbari ook waarom Kompany er toch voor kiest om Kouamé daar te zetten. "Hij staat in de spits omdat Zirkzee zo vaak afhaakt en hij voorin voor beweging moet zorgen", klinkt het. Het aanvalsduo Zirkzee-Kouamé bleek dit seizoen nog geen groot succes te zijn, waardoor Kompany nog steeds moet zoeken naar de juiste combinatie.

Kouamé zit dit seizoen na zeven partijen aan drie doelpunten en één assist voor RSC Anderlecht. Zirkzee heeft zes doelpunten en twee assists achter zijn naam staan na veertien partijen.