Lokonga wint met Arsenal tegen het Leicester van Tielemans en Castagne

Lokonga wint met Arsenal tegen het Leicester van Tielemans en Castagne

30-10-2021 15:30

Arsenal heeft de weg naar boven gevonden in de Premier League. The Gunners wonnen zaterdagmiddag op zeer knappe wijze bij Leicester City (0-2) en staan daardoor weer op een plek die recht geeft op Europees voetbal.

De seizoensstart van Arsenal was zeer matig, maar de laatste weken komt de ploeg van manager Mikel Arteta een stuk beter voor de dag. Om te bewijzen dat de club uit Noord-Londen écht op de weg terug is zou een uitzege bij Leicester kunnen helpen en dus gingen The Gunners met Sambi Lokonga in de basis furieus van start. Youri Tielemans en Timothy Castagne stonden bij de thuisploeg in de basis. 

Na zes minuten moest Kasper Schmeichel, de keeper van The Foxes, al vissen. Hij zag Gabriel, de centrale verdediger van Arsenal, bij een standaardsituatie hoog boven de rest uittorenen en moest dan ook capituleren toen de harde kopbal van de Braziliaan in het doel verdween. Nog geen kwartier later was het weer raak: Emile Smith-Rowe verdubbelde de marge en maakte er 0-2 van.

Een comeback van Leicester zat er vervolgens niet in en dat was te danken aan Aaron Ramsdale, de keeper van Arsenal. Hij hield zijn ploeg met een aantal geweldige reddingen op de been en oogstte vooral applaus met een save op een vrije trap van James Maddison, die gedacht zal hebben dat hij de kruising al had gevonden.

Door de zege van Arsenal, dat uiteindelijk eenvoudig overeind bleef in het King Power Stadium, stijgen ze nu naar plaats vijf. Leicester had daar met een overwinning ook uit kunnen komen, maar moet nu genoegen nemen met de tiende stek.