Talenten krijgen bij Anderlecht geen minuten door belachelijke Belgische regel

Talenten krijgen bij Anderlecht geen minuten door "belachelijke Belgische regel"

29-10-2021 21:44
23

RSC Anderlecht deed de voorbije jaren noodgedwongen een beroep op de eigen jeugd, maar is dit seizoen enigszins van dat plan afgestapt. Toch gelooft men dat er binnen de club nog flink wat talent rondloopt. En dan zeker Vincent Kompany.

De trainer van RSC Anderlecht zag afgelopen zomer Albert Sambi-Lokonga richting Arsenal vertrekken, maar volgens hem staan de volgende toptalenten al klaar om op te staan bij paars-wit. "Het gaat met vallen en opstaan, maar velen hier kunnen de nieuwe Sambi Lokonga worden, die na drie maanden al patron bij Arsenal is", citeert Het Laatste Nieuws de trainer.

Weinig minuten
Toch doet Kompany de laatste maanden steeds minder een beroep op de jeugd. Mannen met meer ervaring krijgen de voorkeur, maar daar is volgens Kompany een goede reden voor. "'t Is niet omdat ze niet spelen, dat ze veel achterstand hebben', geeft hij aan.

Een voorbeeld daarvan is Marco Kana. "Hij is sterk op training, maar valt naast de selectie door de belachelijke ‘Belgische’ regel dat er slechts achttien spelers op het wedstrijdblad mogen staan. Zo verliezen we enorm veel opties. Veel van onze jeugd verdiende het om in te vallen tegen Beerschot of La Louvière, maar dat kon niet door die regel", aldus Kompany.