Voor Nilis lijkt Anderlecht een afgesloten hoofdstuk: Goed, maar niet té goed

Voor Nilis lijkt Anderlecht een afgesloten hoofdstuk: "Goed, maar niet té goed"

27-10-2021 12:00 Laatste update: 13:45
11

De supporters van RSC Anderlecht en Luc Nilis zelf hoopten enkele maanden geleden dat de voormalige aanvaller terug zou keren naar paars-wit. Anderlecht en Nilis kwamen evenwel niet tot een akkoord. Nilis lijkt nu de deur voor Anderlecht definitief dicht te doen.

Het verhaal is bekend. Anderlecht wilde Nilis als trainer terug in huis halen. Nilis zelf stond te springen om terug te keren naar zijn oude liefde. Hij deed een stage op Anderlecht en maakte indruk. Anderlecht deed Nilis een voorstel, maar dat viel veel te laag uit. Anderlecht had enkele maanden geleden door de financiële situatie van de club niet meer te bieden. Nilis vond het jammer, maar moest Anderlecht weigeren.

Ondertussen gaat het op financieel vlak weer beter met Anderlecht. De club vond onder meer door Marc Coucke vers geld. Met het nieuwe kapitaal hoeft Anderlecht evenwel niet aan te kloppen bij Nilis.  "Ik denk niet dat de vraag nog zal komen. En na wat gebeurd is, hoeft dat ook niet meer. Goedmakertjes sussen niet, hè. Ik ben goed, maar niet meer té goed", aldus Nilis in Sportwereld

Nilis is ondertussen aan de slag als T1 bij Belisia Bilzen. De nummer vijf uit tweede afdeling B speelt straks in de Beker van België in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent.