Royal Antwerp FC en Club Brugge delen de punten, Union alleen leider

24-10-2021 15:21
59

Royal Antwerp FC en Club Brugge hebben 1-1 gelijk gespeeld in de topper op zondag. Engels en Vanaken scoorden voor de rust.

De wedstrijd startte zoals alle vorige tussen beide teams eindigde: met veel strijd. Mata kreeg al na twee minuten geel en de wedstrijd werd vaak onderbroken door blessures of opstootjes. Voor kansen was het wachten tot minuut tien. Toen moest Mignolet plat voor een schot van Gerkens.

Net na het halfuur kreeg RAFC een hoekschop. Engels kopte de 1-0 binnen ondanks een tussenkomst van Mignolet. Hierna kon Club Brugge weer wat dreigen. Eerst moest Butez nog redding brengen, maar nadien kon blauw-zwart zich toch op gelijke hoogte heisen: 1-1 net voor de rust.

Tweede helft
De tweede helft ging niet voort op het elan van de eerste. De eerste minuten voetbalden de twee rivalen trager en afwachtend. Tien minuten na de rust kreeg De Ketelaere wel de uitgelezen kans op de 1-2. De Laet bracht prima redding op de lijn.

Antwerp had het moeilijk om gevaar te creëren in de zestien en ook Club Brugge kon moeilijker aan doel geraken. Tot het slotkwartier werd er geen grote kans meer gecreëerd, maar toch stak The Great Old nog eens de neus aan het venster.

Yusuf ging op Mignolet af maar kon niet meer op snelheid komen, Hendry haalde hem gemakkelijk bij. Enkele minuten later ging Van den Brempt wel alleen op Butez, hier trok Engels aan de noodrem: hij pakt een rode kaart voor de ploeg.

Ook Nsoki kreeg nog een rood karton. Hij nam zijn tweede gele kaart van de namiddag, ook voor de ploeg. In de absolute slotfase redde Mignolet nog de 2-1 op een kopbal van Seck. Ieder een punt in de topper van het weekend. Union is alleen leider.