Vandenbempt steunt Courtois na uitspraken: “Ik geef hem overschot van gelijk”

Vandenbempt steunt Courtois na uitspraken: “Ik geef hem overschot van gelijk”

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 13:25di 12-10-2021 om 13:25

De uitspraken van Thibaut Courtois over het overvolle schema worden niet overal positief onthaald, maar Peter Vandenbempt steunt de doelman van de Rode Duivels.

Tegenover Sporza geeft Vandenbempt Courtois gelijk. De goalie van Real Madrid is niet te spreken over het aantal wedstrijden dat voetballers moeten spelen. "Hij heeft een punt, ik geef hem overschot van gelijk. Als je met de medische begeleiders van topvoetballers praat, krijg je te horen dat de kwantiteit aan inspanningen niet meer gezond is."

Volgens Vandenbempt is voetbal veel intenser geworden. "Het voetbal is niet meer de sport van 20 of zelfs 10 jaar geleden. Het cliché "voetbal is een spel en wielrennen een sport" vind ik al lang achterhaald. Voetbal is veel intenser geworden. Studies tonen aan dat het aantal afgelegde kilometers voor een speler én de kilometers in sprintmodus met 40 procent zijn toegenomen de voorbije jaren."

Vandenbempt vindt dat voetballers meer recuperatie moeten krijgen. "Zulke inspanningen vragen meer recuperatie, maar die is er alsmaar minder. Zeker voor de topspelers die steevast doorstoten tot diep in de eindrondes van toernooien of kampioenschappen. Zij verdienen astronomische bedragen. Omdat het internationale voetbal een business is. En in de zakenwereld wil je altijd vooruit. Maar goed, of je nu 100 euro of 100 miljoen verdient: een menselijk lichaam kent zijn beperking.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij dit ook?

(63 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws