Veranderingen bij Standard voor nieuwe investeerder? “Een wit blad

Veranderingen bij Standard voor nieuwe investeerder? “Een wit blad"

05-10-2021 14:44
12

Standard Luik is intern veranderingen aan het doorvoeren. Mbaye Leye en assistent Eric Deflandre werden de laan uitgestuurd en ook hogerop kunnen er koppen rollen. Standard-watcher Guillaume Gautier van Sport/Footmagazine spreekt over de situatie.

Er zijn gesprekken met nieuwe investeerders. "Ik lees dat ze nu onderhandelen met de groep die ook Tottenham in handen heeft. Er waren ook gesprekken met investeerders uit de VS, maar zij wilden de volledige club overnemen en voorzitter Bruno Venanzi vroeg te veel geld."

Door het stadion is het echter geen gemakkelijk opdracht om tot een akkoord te komen. "Het is een complex dossier, onder meer door de rol van het stadion, dat verkocht is. Het is moeilijk om een investeerder te vinden als je niet de eigenaar bent van het stadion."

Binnenkort zullen er knopen moeten worden doorgehakt, weet Gautier. "Venanzi wil maar 50 procent verkopen en wil het laatste woord, maar er is een cashflowprobleem en over maximaal een maand moet er een beslissing zijn. Dat proces beïnvloedt mogelijk de huidige veranderingen."

"Dan is het misschien gemakkelijker om te beginnen met een wit blad: een nieuwe investeerder wil misschien enkele mannetjes plaatsen en dat kan deze stoelendans mee verklaren. Dat zal de toekomst verduidelijken”, klinkt het bij Sporza.