Prijzenpot van een volwaardig tornooi: Nations League kan veel geld opleveren

Prijzenpot van een volwaardig tornooi: Nations League kan veel geld opleveren

05-10-2021 10:00
3

De Nations League kan niet overal op evenveel steun rekenen. Sommige analisten en supporters zien het niet als een volwaardige prijs. Financieel valt er nochtans veel te rapen. Zo moet de Nations League-prijzenpot niet veel onder doen voor die van het EK.

Twee wedstrijden liggen er nog tussen de Rode Duivels en een prijs. Wordt de halve finale tegen Frankrijk gewonnen, wacht een duel tegen Italië of Spanje. Stuk voor stuk prestigieuze duels dus, en daar hoort dan ook een bijpassende beloning bij. 

Zo weet Het Nieuwsblad dat de prijzenpot van het Nations League erg aanlokkelijk is. Alle premies inbegrepen, mag de overwinnaar 10,5 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening. De verliezende finalist krijgt 9 miljoen euro. Plaats drie en vier leveren respectievelijk nog 8 en 7 miljoen euro op.

Bedragen die de Belgische voetbalbond zeker niet zal willen laten liggen. Van een vriendschappelijke competitie lijkt dan ook geen sprake in deze Final Four. De Belgen kregen na hun EK-uitschakeling overigens 16,25 miljoen euro. Dat is slechts 5,75 miljoen euro meer dan wat een Nations League-overwinning oplevert. En dat terwijl de Final Four maar vijf dagen in beslag neemt. Een heel stuk minder dus dan de duur van een EK.