Clement over mindere dag van Lang: Daar moet nog aan gewerkt worden

Clement over mindere dag van Lang: "Daar moet nog aan gewerkt worden"

03-10-2021 20:50
21

Anderlecht en Club Brugge deelde de punten na een vermakelijke partij. Wie zich mogelijk wat minder vermaakte was Noa Lang. De Nederlander kende niet zijn beste wedstrijd en werd gejend door het Brusselse publiek. Philippe Clement liet er zijn licht over schijnen.

Op voorhand zal Vincent Kompany ongetwijfeld meermaals voor de kwaliteiten van Lang hebben gewaarschuwd. De Club Brugge-aanvaller verkeert in bloedvorm, tegen Anderlecht kende Lang echter een mindere dag. Dat was tot groot jolijt van het Anderlecht publiek.

"Hij heeft zich iets te veel gefocust op het publiek. Ik had er op voorhand nochtans voor gewaarschuwd. Het is een proces waar hij nog door moet", citeert Sporza Clement. "Je ziet hem groeien en beter worden, maar af en toe zit er een dag tussen dat het niet lukt. Dat is niet erg, maar er moet wel aan gewerkt worden."

Clement wil volgende keer dan ook dat Lang zich enkel en alleen op de wedstrijd focust. "Je moet blijven doen wat je moet doen voor de ploeg. Als je focust op jezelf, de ref of het publiek, dan verlies je de focus op je spel", aldus Clement.