Nieuwe lof voor uitblinker Mertens, maar wat als concurrent weer fit is?

Nieuwe lof voor uitblinker Mertens, maar wat als concurrent weer fit is?

06-02-2017 17:24

Het afgelopen weekend kenden heel wat Rode Duivels succes. Een van hen was natuurlijk Dries Mertens. In de 1-7 zege van Napoli tegen Bologna scoorde onze landgenoot drie keer. Zijn trainer Maurizio Sarri is dan ook lovend. 

Na de blessure van Arek Milik gebruikt Sarri Mertens als diepe spits. Dat levert de ene na de andere goal op. Ondertussen is Mertens topschutter in de Serie A met zestien treffers. "Mertens geniet van zijn nieuwe rol, dat kun je zien. Hij speelt met enthousiasme en dat betaalt zich uit", aldus de Napoli-trainer tegenover Nu

Tegenwoordig vormt Mertens een voorhoede met José Callejon en Lorenzo Insigne. Wat als Milik straks terug volledig fit is? "We zullen zien. Op dit moment verdienen Callejon, Mertens en Insigne het om te spelen, maar dat wil niet zeggen dat ik niets verander. Mertens heeft al op verschillende posities gespeeld, maar voor nu moet hij vooral zo doorgaan", blijft Sarri geheimzinnig. 

Contract
Ondertussen verlengde Mertens zijn contract nog niet bij Napoli. De speler en de club moeten nog eens raken over een opstapclausule. 

Lees ook: Mertens steunt voetballende holebi's: "Voorbeeld voor iedereen"