Mertens steunt voetballende holebi's: Voorbeeld voor iedereen

Mertens steunt voetballende holebi's: "Voorbeeld voor iedereen"

06-02-2017 16:15

Heroes of Football is een Europees initiatief dat ervoor wil zorgen dat iedereen die van voetbal houdt, helemaal zichzelf kan zijn bij het spel. Daarbij mag ziin of haar seksuele voorkeur geen probleem zijn. Niemand minder dan Dries Mertens zette zijn schouders mee onder het project en hij sprak onlangs met een deelnemer van het project.

Danilo, een jonge Nederlander, kwam lang twijfelen uit de kast. Via Heroes of Football vertelde hij alles aan zijn vrienden en ook aan Dries Mertens. "De moeilijkste woorden in het Nederlands kon ik uitspreken, maar ‘ik ben homo’ zeggen, dat lukte mij heel lang niet. En dat terwijl het eigenlijk iets onbenulligs is, dat geen geheim hoort te zijn."

Mertens stak zijn respect niet onder stoelen of banken. "Jij bent een voorbeeld voor iedereen, want ik zie hoe gelukkig je nu bent sinds je verteld hebt dat je homo bent”, vertelde de speler van Napoli hem. "Door jongens zoals jij, zal voor je geaardheid uitkomen meer en meer positief bekeken worden. Meer voetballers moeten dit durven, dan zal iedereen het accepteren. Zichtbaarheid is heel belangrijk", aluds Mertens aan Danilo.