De Wilde en Proto zien Verbruggen vertrekken bij Anderlecht: Hij is een fenomeen

De Wilde en Proto zien Verbruggen vertrekken bij Anderlecht: "Hij is een fenomeen"

22-04-2023 20:19 Laatste update: 20:21
22

Bart Verbruggen brak dit seizoen helemaal door en speelde zich in de kijker van flink wat clubs. RSC Anderlecht ziet de speler liever niet vertrekken, maar Filip De Wilde en Silvio Proto vinden dat de Nederlander toch andere oorden moet opzoeken.

Volgens Anderlecht-icoon Filip De Wilde is Verbruggen zeker klaar voor een stap hogerop. "In plaats van Verbruggen zou ik komende zomer vertrekken. Hij is pas 20, maar hij is al klaar voor de Premier League", klink het bij La Capitale.

Ook Proto gelooft dat Verbruggen al moet denken aan een nieuwe stap. "Bart is een fenomeen. Ik ben pas heel laat naar het buitenland gegaan omdat ik echt dacht dat ik mijn hele carrière bij Anderlecht zou doorbrengen en mijn gezin het prima naar zijn zin had in België waar ik ook een goed inkomen verdiende. Sportief gezien kan Paars-Wit hem momenteel niet de vooruitzichten bieden die het mij meer dan tien jaar geleden kon bieden", besluit hij.

De jonge doelman werd de voorbije weken gelinkt aan onder meer Manchester United en Manchester City, terwijl Bayern München voorlopig bij de geïnteresseerde clubs is gekomen. Anderlecht hoopt naar verluidt een som tussen de vijftien en twintig miljoen te kunnen krijgen voor de doelman.