Mulder: Iemand met de conditie van Hazard, neem je niet mee naar een WK

Mulder: "Iemand met de conditie van Hazard, neem je niet mee naar een WK"

01-12-2022 11:29
13

Nederland plaatste zich eerder voor de knock-out fase van het WK. Toch is Jan Mulder geen grote fan van Louis Van Gaal. Hij trekt een parallel tussen de keuzes van Van Gaal en die van Roberto Martinez. "Eden Hazard mag je niet meenemen naar het WK", klinkt het bij Mulder.

"Ik loop door de straten van Brussel langs de gevels, de mensen kennen mij daar... Je schaamt je dood! Dan heb je mazzel dat de Belgen net zo slecht zijn. Maar Nederland, dat is... Ik begrijp het niet", foetert Mulder bij Studio WK 22 op de NOS. "Ik heb het zelden gezien. Dat gebrei, de eindeloze, hemeltergende bezoekingen."

Mulder volgt het Nederlands elftal met weinig plezier. "Als ik een kwartier naar het Nederlands elftal kijk moet ik even naar buiten", zegt de analist, die niet begrijpt waarom Louis van Gaal een beroep doet op de van een blessure terugkerende Memphis Depay. "Voor mij is dat hetzelfde als Eden Hazard bij België. Het is profvoetbal op het hoogste niveau: dan mag je niet iemand meenemen die de conditie van Hazard of Memphis heeft, hoe goed ze ook zijn. Het is een soort verkapt amateurisme."