Club Brugge staat op tegen Antwerp en volgt zichzelf op als landskampioen

15-05-2022 15:18 Laatste update: 15:19
127

Het is gebeurd! Club Brugge kroonde zichzelf zondag voor de derde keer op rij tot Belgisch landskampioen. Tegen Royal Antwerp FC had Blauw-Zwart het 45 minuten lastig, maar na de pauze kantelde de match volledig. Uiteindelijk haalde Club Brugge het met 1-3 op de Bosuil en kan het feestend de nacht in.

Was het de titelstress? De sfeer op de Bosuil? Of het heerlijke lentezonnetje? Hoe dan ook, voor de rust kreeg Club Brugge in haar titelmatch tegen Antwerp weinig of niets klaar. Blauw-Zwart moest 45 minuten zweten in Antwerpen. Onder impuls van Samatta en Frey dicteerde Antwerp op eigen bodem de wet. The Great Old kreeg de nodige kansen, maar kon zichzelf maar één belonen. Het was Frey die Antwerp voor de rust meer dan verdiend op voorsprong bracht. Een sterke Mignolet voorkwam erger voor Blauw-Zwart.

Na de rust moest Club Brugge uit een ander vaatje tappen. Eigenlijk lukte dat niet, maar dankzij Seck kon Blauw-Zwart meteen na de rust snel langszij komen. Nadat Lang de bal al voor doel had gegeven, tackelde Lang de Nederlander onderuit in de eigen zestien. Visser kon niet anders en legde de bal op de stip. Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid en zette de 1-1 op het bord.

Club Brugge ging niet beter voetballen, maar klom wel op voorsprong. Bij een corner sprong Hendry hoger dan iedereen en kopte de 1-2 tegen de touwen. Voor de rust was Hendry in de ploeg gekomen na een blessure van Mata, die voor de match al twijfelachtig was. Antwerp herstelde niet van de dubbele opdoffer, want de 1-3 viel meteen na de 1-2. Adamyan legde de match in een beslissende plooi. Zonder één uitgespeelde kans te versieren legde Club Brugge er drie in het mandje. Na de 1-3 mochten Dost en Vormer nog hun opwachting maken van Schreuder. Een antwoord van Antwerp kwam er niet meer en de stand bleef ongewijzigd, waardoor Club Brugge zich opnieuw tot landskampioen kroonde.