'Club Brugge heeft Roemeense international in het vizier'

'Club Brugge heeft Roemeense international in het vizier'

26-12-2016 07:30
2

Roemenië is de laatste tijd een populaire bestemming voor Belgische scouts, en ook Club Brugge springt op de kar. Blauw-Zwart heeft namelijk een scout gestuurd naar de stadsderby tussen Dinamo en Steaua Boekarest. Volgens La Capitale was dat voor Dorin Rotariu.

De 21-jarige Rotariu maakte zijn debuut voor Dinamo Boekarest toen hij amper zeventien jaar oud was. Hij is een aanvallende middenvelder met een uitstekende linker, maar hij speelt ook geregeld op de rechterflank. Bij Dinamo zit hij dit seizoen aan 6 doelpunten op 21 wedstrijden. Rotariu is ook opgeroepen voor de nationale ploeg van Roemenië, al heeft hij wel nog maar twee caps voor zijn land.

De vraag is nu of Club Brugge interesse heeft om hem in januari binnen te halen, want met José Izquierdo, Hans Vanaken, Lior Refaelov en Anthony Limbombe heeft het al heel wat creatieve spelers rondlopen. Refaelov is echter blessuregevoelig, op de rechterkant is er niet echt een alternatief voorhanden. Rotariu zou daar een interessante extra optie kunnen zijn.