Riemer geeft blessure-update: “Bepalen voor groot deel of we titel binnenhalen”

Riemer geeft blessure-update: “Bepalen voor groot deel of we titel binnenhalen”

29 april - 14:53
27

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, moest het met paars-wit zonder Yari Verschaeren, Anders Dreyer, Kasper Schmeichel en Thorgan Hazard doen. Anderlecht speelde op bezoek bij Cercle Brugge met 1-1 gelijk. Riemer legt uit wanneer Dreyer en Schmeichel terugverwacht mogen worden.

Riemer erkende na de match tussen Anderlecht en Cercle Brugge dat de spelkwaliteit een pijnpunt was. “Yari Verschaeren, Anders Dreyer, Thorgan Hazard... Dat zijn drie van de beste profielen in onze competitie. Vandaag moesten we rekenen op andere types”, citeert Sporza Riemer.

Riemer hoopt snel weer een aantal namen terug te zien bij de selectie van Anderlecht. “De medische staf is mij beu”, lachte Riemer. “Ik sta elke dag bij hen aan de deur om ze te pushen. Yari trainde zaterdag wel en stapte nu mee op de bus - hij is bijna terug. Ook bij Anders en Kasper is de kans groot dat ze volgende week terug zijn tegen Union”, aldus Riemer.

Riemer benadrukt dat Anderlecht voorzichtig gaat zijn met haar voetballers. “We gaan geen domme beslissingen nemen, maar we doen wel alles wat we kunnen om ze speelklaar te krijgen. Het zijn drie jongens die voor een groot deel zullen bepalen of we de titel binnenhalen”, besluit Riemer.