'Ajax wil nog op Ten Hag van Man United wachten, moet uitzoeken wat kansen zijn'

'Ajax wil nog op Ten Hag van Man United wachten, moet uitzoeken wat kansen zijn'

29 april - 19:52

Valentijn Driessen meent dat Ajax nog steeds hoopt dat het Erik ten Hag, de trainer van Manchester United, binnen kan halen als trainer voor het nieuwe seizoen. Mocht het inderdaad zover komen, dan moeten de Amsterdammers nog wel even geduld hebben.

"Manchester United maakt voor de FA Cup-finale natuurlijk niet bekend dat Ten Hag weg moet. Dan overkomt hem waarschijnlijk hetzelfde als wat Jürgen Klopp bij Liverpool gebeurt", doelt Driessen in Kick-Off van De Telegraaf op het akkefietje tussen de trainer van Liverpool en Mohamed Salah. Beide heren kregen het afgelopen weekend met elkaar aan de stok langs de lijn.

"Dan is in een keer het gezag weg. Ik weet niet of hij (Ten Hag, red.) dat nog heel veel heeft bij United, maar dan wordt het nog minder. Dan wordt het dus ook veel moeilijker om de FA Cup te winnen. Een club zal nooit zeggen dat hij er volgend seizoen geen trainer meer is. Achter de schermen moet Alex Kroes met Kees Vos van SEG uit zien te vinden wat de kansen zijn van Ten Hag volgend jaar. Want Ajax wil nog steeds op Ten Hag wachten, alleen zal het geduld moeten hebben."

Veel vertrouwen heeft Driessen overigens niet in een eindzege voor United in de FA Cup. "Die gaan ze natuurlijk kansloos verliezen tegen Manchester City." Ook trekken de heren van Kick Off uit het beleid van Ten Hag een harde les voor aanstaand Liverpool-trainer Arne Slot. "Ten Hag wordt nu afgerekend op zijn aankopen. Als Slot inspraak krijgt, moeten zijn aankopen raak zijn."