'KRC Genk moet zich nu vol op die vierde plaats richten'

'KRC Genk moet zich nu vol op die vierde plaats richten'

29 april - 10:27
17

KRC Genk ging zondag opnieuw onderuit tegen Club Brugge. De wedstrijd eindigde in een 0-3 overwinning voor Blauw-Zwart. Volgens analist Jacky Mathijssen moeten de Limburgers zich nu volledig focussen op de vierde plek.

Mathijssen vind dat Genk weinig te verwijten valt na de nederlaag tegen Club Brugge. "Ik vond dat ze een goede reactie toonden na hun offday in Brugge", klinkt hij in Het Belang van Limburg. "Toen werden ze op alle vlakken overtroefd, nu was dat helemaal niet het geva."

Bij de 0-1 was er sprake van een miscommunicatie in de Genkse defensie. Volgens de analist was dat het kantelpunt. "Bij de 0-1 trekt McKenzie zijn hoofd in op die voorzet van Sabbe, waardoor Vandevoordt natuurlijk verrast is", zegt Mathijssen. "Dat zijn van die vermijdbare goals die je duur betaalt op dit niveau. Tot dan had Genk de controle en de betere kansen. Nadien kantelde de wedstrijd en trok Club het na de rust helemaal naar zich toe."

Volgens de analist moet KRC Genk na de 0 op 6 tegen Club Brugge wel de ambities bijstellen. "Het hoofddoel moet nu zijn het verdedigen van die vierde plaats en het verzekeren van dat Europese ticket", klinkt het. "In dat opzicht wordt het duel van volgend weekend op Cercle Brugge misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze play-offs voor KRC Genk."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.