Niet Sporting Hasselt, wel Belisia Bilzen mag vieren: De terechte kampioen

Niet Sporting Hasselt, wel Belisia Bilzen mag vieren: "De terechte kampioen"

29 april - 18:15
3

Lang leek Sporting Hasselt op weg om kampioen te worden in Tweede Amateurklasse B, terwijl het uiteindelijk toch Belisia Bilzen is geworden. Geen titel voor Sam Kerkhofs en Rik Verheye, wel voor de buren uit Bilzen. Die tevreden kunnen terugblikken op hun seizoen.

Alle aandacht in de nationale pers ging dit seizoen dan wel naar Sporting Hasselt, het is uiteindelijk Belisia Bilzen dat mag vieren en de titel kon winnen. De Zuid-Limburgers kenden nochtans een moeilijk seizoensbegin en zagen Stijn Vreven al vroeg in het seizoen vertrekken. Onder trainer Mirko Licata werd de weg naar boven uiteindelijk toch ingezet. En met succes.

"Ik kwam bij een ploeg terecht waar de ambities duidelijk waren: voor de prijzen gaan", zegt Licata bij Het Laatste Nieuws. "We hebben bij momenten geluk gehad, maar er waren ook minder goede matchen. Hasselt verliest en daar profiteren wij van. Dat is voetbal, maar ik denk wel dat wij op basis van het hele seizoen de terechte kampioen zijn", aldus de trainer.

Met nog één speeldag te gaan heeft Belisia Bilzen momenteel vier punten meer dan eerste achtervolger Sporting Hasselt, dat Belisia Bilzen niet langer kan inhalen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.