VP 11: Anderlecht rekent op The Magnet, Club Brugge op jong geweld

VP 11: Anderlecht rekent op The Magnet, Club Brugge op jong geweld

29 april - 13:00
2

Het einde van de competitie nadert met rasse schreden, maar de eindwinnaar blijft nog gissen. Deze elf spelers deden alvast hun duit in het zakje.

The magnet
Bij Anderlecht mocht Colin Coosemans starten en hij beschaamde het vertrouwen niet. Met een puike redding hield hij de stand op 1-1.

Doorbraak bij Club Brugge?
Standard beleeft een grijs seizoen, maar het zal niet aan Jonathan Panzo liggen. Hij was duidelijk hun beste man tegen STVV. Ook Joel Ordonez mag terugblikken op een puike wedstrijd voor Club Brugge.

Op de rechterkant is Kyriani Sabbe een enorme revelatie. Zijn doelpunt kwam er na een flinke portie geluk, maar de assist voor de 0-2 was pure klasse. Op links kiezen we met Henok Teklab eerder voor een wingback dan een pure verdediger.

Puertas andermaal
Bij KV Mechelen speelt Rob Schoofs een dijk van een seizoen, al zal dat waarschijnlijk niet beloond worden met Europees voetbal. We zetten zelden een speler uit een verliezende ploeg in onze elf, maar Nicolas Madsen deed het uitstekend tegen KAA Gent.

Het is een genot om Cameron Puertas bezig te zien, al zullen ze daar bij Antwerp anders over denken. Met twee goals telde hij The Great Old uit.

Openbaring bij KAA Gent
Bij KAA Gent raken we meer en meer onder de indruk van Matias Fernandez-Pardo, die ook weer zijn goaltje meepikte. Eupen - Charleroi was niet de beste match van het weekend, maar we hebben wel genoten van Parfait Guiagon.

Bij KV Kortrijk heeft Thierry Ambrose niet gescoord, maar hij was wel bijzonder moeilijk bespeelbaar. De verdedigers van RWDM kregen geen vat op de ijzersterke targetspits.