Vandenbempt: “Zoveel klasse in Club Brugge, zorgwekkend voor de concurrentie”

Vandenbempt: “Zoveel klasse in Club Brugge, zorgwekkend voor de concurrentie”

29 april - 15:10
14

Peter Vandenbempt is zeer te spreken over Club Brugge in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. Vandenbempt zag Club Brugge op bezoek bij KRC Genk met 0-3 winnen en geeft aan dat de klasse van Club Brugge zorgwekkend is voor RSC Anderlecht en Union SG.

Vandenbempt vergelijkt de huidige manier van voetballen van Club Brugge onder interim-trainer Nicky Hayen met Union SG in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. “Club Brugge voetbalt zoals Union dat eigenlijk een heel seizoen had gedaan: wie doet ons wat?”, geeft Vandenbempt aan via Sporza.

Vandenbempt geeft aan dat het nu ook meezit voor Club Brugge, dat is een groot verschil met de periode van Club Brugge onder hoofdtrainer Ronny Deila vindt Vandenbempt. “Ook dat behoort tot "in de flow zitten”, aldus Vandenbempt.

“Club kan op 2 manieren winnen: door zelf baas te zijn, goed te voetballen, dominant te zijn en kansen te creëren, zoals tegen Antwerp en midweeks tegen Genk. Maar ook door zich in blok te organiseren, wat lager aan de druk te weerstaan en dan toe te slaan”, legt Vandenbempt uit.

Vandenbempt benadrukt dat Club Brugge de beste kern heeft in de Jupiler Pro League. “Er zit op dit moment zoveel energie, leven, overtuiging, verbetenheid en pure klasse in Club Brugge, dat het een beetje zorgwekkend is voor de concurrentie”, besluit Vandenbempt.