Versterking in aantocht: STVV denkt aan drie Belgische spitsen

Versterking in aantocht: STVV denkt aan drie Belgische spitsen

30-12-2015 10:12

STVV kan berooid uit deze transferperiode komen, want zowel Junior Edmilson als Jean-Luc Dompé staan in de belangstelling van grotere clubs. Qua inkomende transfers trekt STVV voluit de Belgische kaart, en voorzitter Bart Lammens heeft drie namen in petto.

In de zomer haalde STVV nochtans veel buitenlanders, maar Lammens vertelt in Het Belang Van Limburg dat zijn club niet anders kon. "Wij hebben wel degelijk eerst naar spelers van eigen bodem gezocht. Maar Belgische namen waren op een bepaald moment allemaal te duur voor ons. Een Belg met ervaring in eerste klasse konden we niet betalen. Dan moet je de grenzen over. Maar tijdens de wintermercato ligt dat weer anders. Spelers die elders geen minuten rapen, willen nu misschien wél komen."

Hij kan daar zelfs een paar namen op plakken, maar de ene is al haalbaarder dan de andere. "De naam van Siebe Schrijvers lekte al uit, ook iemand als Cyriel Dessers is voor ons een interessante optie. Vinden we versterking in België, zoveel te beter. Maar kwaliteit primeert wel op nationaliteit. Ook in Tweede Klasse hebben we altijd gespeurd. Jentl Gaethofs van Lommel United stond hoog op ons verlanglijstje. Maar nu een speler bij Lommel wegplukken, is niet aan de orde. Lommel vecht nu voor zijn profstatuut."