De Europese tv-gids voor deze week: smullen van Barcelona tot Thessaloniki

De Europese tv-gids voor deze week: smullen van Barcelona tot Thessaloniki

16 april - 14:00 Laatste update: 17 april - 09:21
1

Vorige week was een lekkernij voor alle liefhebbers van Europese voetbalavonden. En dan moeten de terugwedstrijden nog komen! Vandaag, woensdag en donderdag staan er legio bloedmooie affiches op het programma, met een Belgische ploeg die strijd om een Europese halve finale als prachtig sluitstuk. VoetbalPrimeur.be gidst je doorheen de doolhof van televisieland.

Noblesse oblige. In eerste instantie is het aan de kleppers uit de Champions League om hun voetbalgeweld nog eens op de wereld los te laten. In de vier verschillende heenwedstrijden werden de fans verwend én – niet onbelangrijk – nergens lijkt al een definitieve beslissing gevallen te zijn. Kortom: we gaan er opnieuw lekker voor zitten. Dinsdagavond probeert Kylian Mbappé de 2-3-nederlaag tegen FC Barcelona nog ongedaan te maken. Dat duel valt enkel bij onze Waalse buren te volgen, maar zo krijg je er meteen een prima oefening Frans bovenop. Een dag later staat met Manchester CityReal Madrid zo mogelijk nóg meer klasse op de grasmat. Schudden Kevin De Bruyne en Jérémy Doku de recordkampioen ditmaal wel van zich af?

Het hoofdgerecht zou overheerlijk moeten zijn, maar ook het dessert valt niet te versmaden. Donderdagavond komen nog acht kwartfinales aan bod: vier uit de Europa League, vier uit de Conference League. Vanuit ons perspectief is het vooral reikhalzend uitkijken naar Thessaloniki. Of Club Brugge erin slaagt om haar 1-0-marge uit de heenpartij succesvol te verdedigen, valt vanaf 21u te bekijken. Wie zich liever opwarmt aan Europa-League-voetbal, kan bij Play Sports terecht. Daar vallen alle vier kwartfinales integraal te volgen, elk op een ander kanaal. Kiezen is verliezen, jammer genoeg!

Dinsdag

20u10: FC Barcelona – PSG (RTL Club)

Woensdag

20u35: Manchester City – Real Madrid (VTM2) (vanaf 20u10 al voorbeschouwing op RTL Club)

Donderdag

20u35: PAOK – Club Brugge (VRT Canvas)
23u05: Europees voetbalmagazine met alle actie uit de Europa en Conference League (VRT Canvas)
20u55: AS Roma – AC Milan (Play Sports 1)
             Atalanta – Liverpool FC (Play Sports 2)
             West Ham United – Bayer Leverkusen (Play Sports 3)
             Olympique Marseille – Benfica SL (Play Sports 4)