'Royal Antwerp FC verkeert niet alleen op sportief gebied in zwaar weer'

'Royal Antwerp FC verkeert niet alleen op sportief gebied in zwaar weer'

16 april - 08:45 Laatste update: 09:49
31

Royal Antwerp FC heeft nog geen punten weten te pakken in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs. Financieel gezien gaat het ook niet over rozen. Ludo Vandewalle schreef waaraan dat ligt.

Veranderende regels brengen Antwerp in het nauw. 'Op de explosieve groei van Antwerp is op zijn minst een rem gekomen. De situatie van Ghelamco en de Financial Fair Play-regels van de UEFA zijn daar debet aan', pende Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Antwerp kampt met dure contracten van spelers. 'Van de zware contracten van Alderweireld en Janssen zal niet worden afgeraakt. Er wordt nu getracht Ilenikhena (17), Butez (28), Keita (21) en Balikwisha (22) aan een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen', schreef Vandewalle.

Op de transfermarkt moet Antwerp creatief zijn. 'Antwerp tast transfermarkt nog wel af, maar daar wordt vooral gemikt op transfervrije spelers. Zo is Gaetan Coucke (25), einde contract bij Mechelen, een kandidaat om in doel met Lammens de concurrentie aan te gaan als Butez vertrekt', aldus Vandewalle.

Antwerp mag komende zondag op bezoek bij Cercle Brugge voor een match in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.