Kuyt over media: Manier waarop verbazen zelfs onze Belgische vrienden zich over

Kuyt over media: "Manier waarop verbazen zelfs onze Belgische vrienden zich over "

15 april - 23:32
14

Dirk Kuyt heeft opnieuw zijn zegje gedaan over het Nederlandse medialandschap. De hoofdtrainer, die met K Beerschot VA kampioen van de Challenger Pro League werd, benadrukt dat hij door de Belgische pers anders benaderd wordt.

"In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken", zei Kuyt afgelopen weekend al. Bij Rondo op Ziggo Sport doet hij nog eens zijn beklag over de Nederlandse pers. "Bij ADO Den Haag ging het helemaal mis. Dan zijn we in Nederland best wel... Als het goed gaat word je op de troon gezet. Als het minder goed gaat, val je daarvan af."

Kuyt benadrukt dat hij niet het gevoel heeft dat het hem niet gegund wordt. "Ik denk niet dat het persoonlijk is", zegt hij. "Als je kijkt naar Jordan Henderson, hoe hij wordt neergezet. Natuurlijk had iedereen verwacht dat hij anders zou presteren, misschien hijzelf ook. Maar ik heb respect voor iemand die de Champions League en een Premier League heeft gewonnen. Iemand die jarenlang aanvoerder van Liverpool is geweest."

Volgens Kuyt is kritiek terecht als het slecht gaat. "Alleen de manier waarop, daar verbazen zelfs onze Belgische vrienden zich over."