Neville ziet laatste strohalm voor Ten Hag bij Man United: 'Maak me grote zorgen'

Neville ziet laatste strohalm voor Ten Hag bij Man United: 'Maak me grote zorgen'

15 april - 16:18
1

Gary Neville verwacht dat de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United afhangt van de prestaties in de FA Cup. De voormalig aanvoerder van de Engelse topclub ziet dat de oefenmeester met hetzelfde probleem kampt als zijn voorgangers.

United zit al vier competitiewedstrijden zonder overwinning en staat op dit moment op de zevende plaats in de Premier League. Neville ziet bij Ten Hag hetzelfde gebeuren als bij de voorgaande United-managers. "Het wordt een repeterend verhaal met de managers bij United. In de afgelopen acht, negen seizoenen zie je steeds hetzelfde gebeuren. In hun tweede of derde seizoen gaat het compleet mis", vertelt Neville tegen Sky Sports. "Als ik naar het niveau van United kijk tegen Brentford en Bournemouth, dan maak ik me grote zorgen."

Neville ziet dat er door mensen wordt gewezen naar de vele blessuregevallen bij de The Red Devils, maar dit mag volgens de oud-voetballer geen excuus zijn. "Als je kijkt wie er nu spelen, dan zouden alleen Luke Shaw en Lisandro Martínez er nog in moeten komen", aldus Neville. "Ik kan dus geen enkel excuus verzinnen waarom United zo slecht speelt. Je ziet bij de fans ook geen vorm van frustratie of teleurstelling meer. De toekomst van Ten Hag bij United zal afhangen van het winnen van de FA Cup."

Aankomende zondag speelt Manchester United in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City. Op zaterdag staat de andere halve eindstrijd tussen Chelsea en Manchester City op het programma. Vorig seizoen ging de ploeg van Ten Hag in de finale van het bekertoernooi onderuit tegen Manchester City.