OFFICIEEL: Beerschot stelt voormalig KVO-man Theys aan als consulent

OFFICIEEL: Beerschot stelt voormalig KVO-man Theys aan als consulent

15 april - 12:29 Laatste update: 17:52
1

Zien we Thorsten Theys komend seizoen bij Beerschot? De CFO van KV Oostende charmeert eigenaar United World en zou in de loop van maandag ook naar het Kiel komen. 

Beerschot heeft een overnamebod binnengekregen van een Chinese groep, maar volgens Gazet Van Antwerpen is huidige eigenaar United World niet onder de indruk. Zij bereiden zich al voor op het komende seizoen. Technisch directeur Gyorgy Csepregi en trainer Dirk Kuyt zouden blijven, maar Beerschot zoekt nog een opvolger van CEO Frédéric Van den Steen. Hij gaat naar OH Leuven.

Theys is een belangrijke kandidaat om de functie van CEO over te nemen, maar er is geen consensus binnen het bestuur van de club. Vooral de Vlaamse investeerders hebben zo hun twijfels bij de komst van Theys. Beerschot speelde afgelopen weekend kampioen, ook al verloor het zelf met 2-0 van SK Beveren. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update: Op de officiële kanalen heeft Beerschot aangekondigd dat Theys toch aan de slag gaat  bj de club. Hij had maandag al zijn eerste werkdag achter de rug en zal na het vertrek van Van den Steen de operationele leiding over de club nemen.