UPDATE: Anderlecht kondigt beroep aan in zaak-Kouamé: 'Voldoende gestraft'

UPDATE: Anderlecht kondigt beroep aan in zaak-Kouamé: 'Voldoende gestraft'

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 15:55wo 29-09-2021 om 15:55

Laatste update: woensdag 29 september 2021 om 15:55wo 29-09-2021 om 15:55

RSC Anderlecht kwam met tien man te staan tegen KV Oostende na de rode kaart va Christian Kouamé. Het Bondsparket komt nu met een schoringsvoorstel voor de aanvaller van Vincent Kompany.

Kouamé moest van het terrein omdat hij net te laat komt en de knie van Frederik Jäkel raakt in een duel. Er wordt een schorsing van twee weken gevorderd, waarvan één week effectief en één week met uitstel. Anderlecht moet ook een boete van 1500 euro betalen.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws denkt RSC Anderlecht na om in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel van Christian Kouamé. De aanvaller heeft twee speeldagen schorsing gekregen, waarvan één week effectief. Als het voorstel wordt aanvaard is Kouamé geschorst voor de topper tegen Club Brugge.

Update: Het Laatste Nieuws bevestigt nu dat Anderlecht in beroep is gegaan. Dinsdagnamiddag komt de zaak voor de Geschillencommissie.

Update: RSC Anderlecht neemt het aankomend weekend op tegen Club Brugge. Tegen Blauw-Zwart kan Vincent Kompany geen beroep doen op Kouamé. Dinsdag nam het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal een beslissing. Het oordeel: één speeldag schorsing effectief én één speeldag voorwaardelijk voor Kouamé. Er moet ook een boete van 1.500 euro worden betaald na de rode kaart tegen KV Oostende. 

Update 29/9: Anderlecht gaat niet akkoord met de uitspraak rond Kouamé en heeft aangekondigd in beroep te gaan. De club ziet liefst vier redenen waarom een uitsluiting zou volstaan voor haar spits. Kouamé had enkel oog voor de bal, vloog er niet in met hoge intensiteit, heeft een blanco strafblad en verliet het veld 'zonder misbaar', schrijft Anderlecht. Daarom vraagt het ook om de effectieve schorsing op te heffen. Op die manier zou Kouamé wel degelijk kunnen meespelen tegen Club Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws