Wolfsburg-Belgen plots titelkandidaat: 'De druk was heel groot'

Wolfsburg-Belgen plots titelkandidaat: 'De druk was heel groot'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 19:09za 18-09-2021 om 19:09

Mark van Bommel en onze landgenoten kennen een goede start bij VfL Wolfsburg, althans een goede competitiestart. Waar in de voorbereiding de nodige wedstrijden werden verloren, staat Wolfsburg nu bovenaan in de Bundesliga. De gemoederen rondom Van Bommel slingeren dan ook heen en weer.

"Van buitenaf was de druk begin augustus heel groot. En nu zijn we ineens titelkandidaat. Zo snel kan het gaan, terwijl dat helemaal niet realistisch is", stelt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. Volgens de oefenmeester had de club in de voorbereiding bewust gekozen voor tegenstanders van formaat.

"De resultaten waren niet goed, maar dat betekent niet dat het helemaal slecht was. Zoals het nu niet allemaal goed is", vertelt Van Bommel. "In Duitsland ligt alles onder een vergrootglas. Mijn naam trekt ook de aandacht. Ik ben de enige trainer die als speler kampioen is geworden in Duitsland. Daar ligt dan de nadruk op."

Van Bommel geeft aan te genieten van zijn trainerschap bij Wolfsburg, in de competitie die hij maar al te goed kent. Het doel voor dit seizoen is duidelijk voor de Nederlandse trainer. "Europees voetbal bereiken is het doel, maar werkelijk iedereen kan van elkaar winnen. Daarom is dit zo’n geweldige competitie", concludeert Van Bommel.

VfL Wolfsburg heeft met Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx, Lukas Nmecha en Dodi Lukebakio flink wat bekende namen op de loonlijst staan. In het verleden kwamen ook Landry Dimata, Kevin De Bruyne en Ivan Perisic uit voor de Duitse club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws