Ook Courtois krijgt bloemetjes na zege: Telkens was hij daar

Ook Courtois krijgt bloemetjes na zege: "Telkens was hij daar"

06-09-2021 08:16
5

Onze Rode Duivels wonnen zondag met 3-0 van Tsjechië en konden rekenen op een sterke voorlinie. Romelu Lukaku, Hans Vanaken en Eden Hazard wisten te overtuigen. Zij kregen flink wat lof, maar die kreeg ook doelman Thibaut Courtois.

Ondanks de klinkende overwinning was ook Courtois één van de uitblinkers. Na de pauze hield hij de Rode Duivels meermaals recht. "Een te korte terugspeelbal van Witsel op Vertonghen zorgde ervoor dat Vydra oog in oog kwam met Courtois. En Denayer liet Hlozek draaien in de zestien. Telkens was Courtois daar met een uitstekende redding", merkte Gert Verheyen op bij Het Nieuwsblad.

De analist had dan ook flink wat lof voor de doelman. "Doe het maar: amper werk hebben en dan toch met zulke fantastische saves uitpakken", geeft hij aan. Volgens Verheyen is Courtois dan ook één van de mannen van de match. "Het klinkt misschien raar na een 3-0-zege, maar als Courtois zijn ploeg daar niet rechthoudt, riskeer je een ander scenario. Hij was even vitaal voor de winst als de spelers voorin."