Vanaken overtuigt iedereen bij Rode Duivels: 'In De Bruyne-modus'

Vanaken overtuigt iedereen bij Rode Duivels: 'In De Bruyne-modus'

06-09-2021 06:59
72

De Rode Duivels wonnen zondag overtuigend van Tsjechië en haalden het met 3-0. Eén van de uitblinkers in die partij was Hans Vanaken, met twee assists. Achteraf kreeg hij dan ook flink wat lof.

Bij Het Laatste Nieuws vond men Vanaken één van de uitblinkers. 'Deed het hoongelach van fans – die tijdens het EK nog de spot dreven met zijn figurantenrol – verstommen met twee prachtige assists. Scoorde zo wéér punten. Hij vond keer op keer de ruimtes tussen verdediging en middenveld van Tsjechië - dat is zijn bovengemiddelde voetbal-IQ', viel er te lezen.

Ook bij Het Nieuwsblad kreeg hij goede punten. 'Liep goed tussen de linies, gaf veel korte passjes en pakte uit met twee straffe assists. Een gemeten pass voor Lukaku, een hakje voor Hazard', schreef men. Hetzelfde verhaal bij La Dernière Heure. 'Zijn assist op Lukaku was millimeterwerk. En zijn tweede assist was nog mooier.Hij had duidelijk plezier in de combinaties met Eden Hazard en Lukaku.'

Punten gescoord
In Sudpresse was ex-Rode Duivel Philippe Albert bijzonder enthousiast over de middenvelder van Club Brugge. "Vanaken heeft punten gescoord. Enorme punten gescoord! Tegen Estland was hij al goed, nu was hij nog een pak beter. Hij bewees waarom hij tweevoudig Gouden Schoen is", aldus Albert.  Dat was ook Degryse in Het Laatste Nieuws. "We zagen voor het eerst de Vanaken van zijn beste dagen bij Club Brugge in het shirt van de Rode Duivels, met als exponent die twee fantastische assists. Het hakje van Vanaken richting Hazard voor de 2-0 was gewoon geniaal", klonk het.

En verder was er ook nog RTBF met het slotwoord. 'Vanaken in De Bruyne-modus', aldus de Waalse omroep. 'De vista droop er vanaf bij zijn twee assists. De grote winnaar van de samenkomst in september, is hoogstwaarschijnlijk hij. Meneer Hans Vanaken.'