Anderlecht gaat nieuwe samenwerking aan met BX én Telenet

Anderlecht gaat nieuwe samenwerking aan met BX én Telenet

03-09-2021 11:30
5

Anderlecht gaat een nieuw partnerschap aan met BX en Telenet. Dat wordt gemeld via de sociale media. Het project zet zich vooral in voor de jongeren in Brussel. 

'De partners zullen de komende drie seizoenen samen inzetten op inclusie van de Brusselse jeugd via sport, digitale ontwikkeling, gender- en professionele inclusie', zo staat te lezen op de website. Het is geen toeval dat Telenet als partner werd gekozen, want dat bedrijf sponsort ook al de vrouwenploeg van Anderlecht. 

BX is de sociaal-sportieve organisatie die in 2013 werd opgericht door Vincent Kompany. In een mum van tijd groeide BX van een lokale voetbalclub uit tot een grootstedelijk project met drie clubs en 1.300 leden. RSCA Heizel, de provinciale tak van Anderlecht, zit nu ook bij BX. Samenwerken met Anderlecht was dus een logische volgende stap.

Jos Donvil, de CEO van Anderlecht, is tevreden met de start van dit project. "We hebben ons als club altijd al geëngageerd om de Brusselse jeugd te ondersteunen. Dat engagement wordt nu versterkt dankzij de expertise van BX en de belangrijke rol die zij in de Brusselse gemeenschap spelen."