Genk-directeur De Condé: 'Slecht gewerkt als je 4 spelers haalt op deadline day'

Genk-directeur De Condé: 'Slecht gewerkt als je 4 spelers haalt op deadline day'

02-09-2021 21:15
39

Club Brugge pakte op transfer deadline day nog uit en haalde met Antonio Nusa, Jack Hendry, José Izquierdo en Faitout Maouassa vier nieuwe spelers in huis. Stevig werk, al was men bij KRC Genk blijkbaar toch niet helemaal onder de indruk.

Bij KRC Genk haalde men er op deadline day niemand meer bij, een bewuste strategie. "Als je nog vier transfers moet doen op Deadline Day, dan vind ik niet dat je goed gewerkt hebt", zegt technisch directeur Dimitri De Condé in Het Laatste Nieuws.

Er wordt weleens gezegd dat op het einde van de transferperiode spelers goedkoper zijn. De Condé denkt daar duidelijk anders over. "Noem dat geen opportuniteiten, op zo'n momenten betaal je gewoon nog meer. Dus ook in die optiek vind ik dat Genk een goede mercato heeft gehad", geeft hij aan.

Izquierdo werd uiteindelijk gratis en aan een minimumcontract gehaald. Voor Maouassa, die een marktwaarde van twaalf miljoen euro had, werd zo'n vier miljoen euro betaald en ook Jack Hendry werd voor een soortgelijke som in huis gehaald. Toptalent Nusa kostte de Bruggelingen naar verluidt tussen de twee en drie miljoen euro.