'Met Vercauteren als coach had RSC Anderlecht wel wat verder gestaan'

'Met Vercauteren als coach had RSC Anderlecht wel wat verder gestaan'

29-08-2021 18:15
19

RSC Anderlecht blijft zoeken en heeft ook dit seizoen geen Europees voetbal in de groepsfase kunnen halen. Coach Vincent Kompany is het mikpunt van kritiek geworden en heeft het moeilijk bij paars-wit. Dat ziet ook Hugo Broos.

De resultaten bij Anderlecht blijven bijzonder wisselvallig. Ook nadat Kompany uiteindelijk definitief het roer heeft overgenomen van Frank Vercauteren, die vorig seizoen nog trainer was bij Anderlecht. Volgens Broos was het de foute keuze om vol voor de kaart van Kompany te kiezen.

"Ik denk dat de combinatie met Vincent niet meer klopte en dat Frank daardoor weg moest", vertelt Broos bij De Zondag. "Hij ziet het allemaal wat realistischer en misschien niet allemaal volgens the process, maar volgens mij had Anderlecht met hem nu wel wat verder gestaan", geeft hij aan.

Vercauteren was uiteindelijk 23 partijen trainer van Anderlecht en wist daarin per wedstrijd gemiddeld 1,78 punten te sprokkelen. Kompany zit na 49 wedstrijden als Anderlecht-trainer aan een gemiddelde van 1,59 punten per wedstrijd.