‘Juventus-coach wil middenvelder behouden, maar transfer Witsel kan nog’

‘Juventus-coach wil middenvelder behouden, maar transfer Witsel kan nog’

25-08-2021 15:05 Laatste update: 28-08-2021 12:25
6

Axel Witsel maakte in 2018 de overstap van China naar Borussia Dortmund, maar het kan zijn dat de voormalige Standard-middenvelder nog een toptransfer zal maken. Journalist Gianluca Di Marzio laat weten dat Juventus geïnteresseerd is.

Weston McKennie wordt met een vertrek bij de Oude Dame in verband gebracht en als vervanger zou de Italiaanse topclub Witsel op het oog hebben. In het verleden werd de Rode Duivel ook al verschillende keren genoemd bij Juventus.

In het verleden speelde Witsel bij Standard, Benfica, Zenit en TJ Tianhai. Sinds de zomer van 2018 is de middenvelder annex verdediger een vaste waarde bij Dortmund. Daar heeft hij nog een contract tot juni 2022 met een marktwaarde van negen miljoen euro.



Update: 26/8: 
Ook Het Laatste Nieuws meldt dat Witsel effectief aangeboden is bij Juventus. Max Allegri zou er naar verluidt absoluut een middenvelder bij willen, en Witsel is daarvoor de geknipte man. Wordt vervolgd.

Update: Juventus-coach Allegri wil middenvelder McKennie behouden. Dat liet hij vrijdag op een persconferentie weten. “Hij moet niet vertrekken, want hij heeft veel doelpunten in zijn benen. Oké, er is nog ruimte voor verbetering. Hij is echter een aanvallende speler en we zitten, mede dankzij hem, op dat vlak wel goed”, citeert Het Nieuwsblad. Toch is een transfer van Axel Witsel nog niet afgeschreven, laat journalist Di Marzio weten. Een extra middenvelder is gewenst na de extra financiële ruimte.