Vitesse – Anderlecht begint twee uur vroeger: 'Burgemeester vreest geweld'

Vitesse – Anderlecht begint twee uur vroeger: 'Burgemeester vreest geweld'

17-08-2021 13:34 Laatste update: 13:38
7

In de UEFA Conference League neemt RSC Anderlecht het op tegen Vitesse. Donderdag staat de heenmatch in het Lotto Park op het programma. Een week later is er dan weer de return in Nederland. Voor de match in het Nederlandse Arnhem is het aanvangsuur veranderd.

Nu donderdag kijken Anderlecht en Vitesse elkaar voor de eerste keer recht in de ogen. In het Lotto Park zal het eerste fluitsignaal om 20 uur klinken. De terugmatch had normaal een uur later moeten beginnen, maar dat wordt een uur vroeger (19u00). Dat besliste de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch.

"Vitesse – Anderlecht zou om 21 uur beginnen, maar de burgemeester van Arnhem heeft een noodverordening uitgevaardigd. Dit vanwege de dreiging van geweld rond de wedstrijd. De match is daarom verplaatst van 21 uur naar 19 uur", aldus Chris Woerts bij Veronica Inside.

Vitesse wint op openingsspeeldag
Anderlecht moet Vitesse uitschakelen om de groepsfase van de Conference League te bereiken. Afgelopen weekend begon de Eredivisie. Vitesse haalde het op de openingsspeeldag zonder de overtuigen met 0-1 van PEC Zwolle. Nikolai Baden Frederiksen maakte de enige treffer van de wedstrijd.