Drie youngsters en Nainggolan op vliegtuig naar Cyprus: 'Antwerp vreest de hitte'

Drie youngsters en Nainggolan op vliegtuig naar Cyprus: 'Antwerp vreest de hitte'

17-08-2021 11:37 Laatste update: 11:55
4

Na KAA Gent, KRC Genk en RSC Anderlecht is het nu ook aan Royal Antwerp FC om het Europese toneel te betreden. Donderdag gaat het op bezoek bij Omonia Nicosia op zoek naar een goede uitgangspositie met het oog op de groepsfase van de Europa LeagueThe Great Old heeft die trip minutieus voorbereid.

Volgens Gazet van Antwerpen is Antwerp vooral beducht voor de hitte in Cyprus. Die loopt daar dezer dagen op tot tegen de veertig graden. Zelfs in de vooravond kan dat nog voor fysieke ongemakken zorgen. Daarom zal Antwerp allerlei koelingsmateriaal meenemen, zoals koelvesten, wanneer het om 13u30 opstijgt vanuit de luchthaven van Deurne.

Antwerp vertrekt dus deze dinsdag al, twee dagen op voorhand. Dat komt omdat er een tussenstop gepland is in Wenen. De club achtte die trip 'te vermoeiend' om daags voor de wedstrijd nog af te werken. Woensdag zal de spelerskern van Brian Priske in Cyprus op het trainingsveld verschijnen en de laatste hand leggen aan haar voorbereiding.

In totaal zou Priske 22 spelers opnemen in zijn wedstrijdkern. Aangezien de verplichte coronatesten steeds roet in het eten kunnen strooien, moet men nog even een slag om de arm houden over de precieze namen, maar als er niets verontrustends aan het licht komt, staat de selectie vast. Daarin zal aanwinst Radja Nainggolan voor het eerst zijn plekje hebben. Ook youngsters Zinho Van den Bosch, Robbe Quirynen en Abderahmane Soussi zijn erbij, in tegenstelling tot Alexis De Sart.

De verwachte namen in de selectie: Butez, De Wolf, Matijas, Bataille, Buta, Engels, Van den Bosch, De Laet, Seck, Quirynen, Vines, B. Verstraete, L. Verstraete, Nainggolan, Gerkens, Yusuf, Haroun, Miyoshi, Benson, Balikwisha, Soussi en Eggestein.